Kaj ponujamo?

 

 
JUNGOVSKA psihoanaliza / psihoterapija
 

Jungovska analiza je znana tudi kot analitična psihologija in je oblika psihoterapije, ki jo je razvil švicarski psihiater in psihoterapevt Carl Gustav Jung. Je globinska in dolgotrajna oblika psihoterapije, ki pomaga klientu priti do boljšega razumevanja samega sebe. Odpravljanje blokad je ponavadi povezano s predelovanjem kompleksov v našem osebnem nezavednem. Posledica terapije je boljši pretok življenjske energije v telesu in večja povezanost s samim seboj. Proces je povezan z Jungovo idejo individuacije in s tem, da postanemo “to, kar v resnici smo”.

 

 
ARHETIPSKA PSIHOLOGIJA
 

Delo s simboli temelji na delu s arhetipsko simboliko kozmološke mandale in pa simboli, ki jih klient razvija na delavnicah s pomočjo terapevta in/ali umetnika. Simbolni jezik nagovarja kolektivno nezavedno, hkrati pa povezuje preko podobe energijo individualnega nezavednega vsakega posameznika in s tem nagovarja njegove blokade v psihi.  Pri delu s simboli se lahko uporablja različne ustvarjalne tehnike, uporabnike se spodbuja k celovitemu in globinskemu načinu razmišljanja in v povezovanje z nezavednim.

 

 
TERAPEVTSKE USTVARJALNE DELAVNICE, IZOBRAŽEVANJA

Terapevtske ustvarjalne delavnice so namenjene posameznikom, ki se želijo preko različnih ustvarjalnih tehnik soočiti s terapevtskim svetom nezavednega. Delavnice lahko vsebujejo različne umetniške tehnike, njihov namen pa je tematsko povezan s projektom in izvajalcem, ki je nosilec projekta. Delavnice so lahko tudi izobraževalnega namena, potekajo v ciklih več srečanj. Lahko so individualne ali skupinske.

 
 

 
SKUPNOSTNI PROJEKTI,
AKTIVIZEM

Široko znanje in izkušnje na področju umetnosti, oblikovanja, fotograije in marketinga koristimo za različna interdisciplinarna sodelovanja z namenom promocije duševnega zdravja, psihoterapije, simbolov in umetnosti v obalno-kraški regiji in širše. Naš cilj je dolgoročno vzpostaviti različna medresorska sodelovanja, kjer bi s pomočjo analitične psihologije, psihoanalize in umetnosti lahko aktivno vplivali na boljše počutje posameznikov v družbi.